Geschiedenis

Agenda

Speciale openingsuren Eindejaar:

Vanaf maandag 18/12 tot en met

vrijdag 22/12 van 9u tot 18u

Zaterdag 23/12 van 9u tot 16u

Zondag 24/12 van 9u tot 16u

 

Vanaf dinsdag 26/12 tot en met

vrijdag 29/12 van 9u tot 18u

Zaterdag 30/12 van 9u tot 16u

Zondag 31/12 van 9u tot 16u

 

U kan nu ons assortiment bewonderen in onze Factory Shop te Baasrode of hier

 

Tijdens deze speciale openingsdagen zijn er ook extra kortingen!!

Back in time

Karel Peeters

Karel Peeters en zijn echtgenote Christiane richtten hun bedrijf in 1970 op te Baasrode. Aanvankelijk als bakkerij, die rond 1980 uitgroeide tot één van de vijf grootste van België, met een productie van 9000 broden per nacht. Er werd geleverd aan koude bakkers, ziekenhuizen en rusthuizen. In die periode werden de eerste tekenen van een drastische afname van het broodverbruik duidelijk

 

In '83 werd eveneens een aparte afdeling opgericht voor de aanmaak van chocoladeproducten, met als doel de productie van speciale, exclusieve en kwalitatief hoogstaande producten. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van de fijnste natuurlijke ingrediënten, alle chocoladeproducten zijn handgemaakt waarbij trouw gebleven wordt aan de traditionele methoden. Terwijl de bakkerij in omzet daalde, steeg de omzet van de chocolade afdeling voortdurend.

 

In 1992 werd vanuit Harrods in Londen aan Karel de vraag gesteld om een totaal nieuw pralinenassortiment te ontwikkelen onder de naam Harrods. Dit was de aanzet tot een enorme groei te Londen.

 

Op 22 mei '96 legde een fatale brand het bedrijf in as. Amper 10 dagen na de brand werd een noodproductie opgericht die de continuïteit moest verzekeren. Ondertussen gebeurde de wederopbouw, maar alleen in functie van chocoladeproducten. Reeds in augustus van datzelfde jaar werden de nieuwe werkplaatsen in gebruik genomen.

 

Chantelly

Vandaag de dag stelt Chantelly een 10-tal chocoladebewerkers te werk die hoofdzakelijk gerekruteerd worden aan de vermaarde Antwerpse chocolade Academie. Ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan werd een reuzepaling in chocolade gemaakt met een gewicht van 920 kg. Goed voor een plaatsje in het Guinness Book of Records als grootste praline ter wereld.