Geschiedenis

Back in time

Karel Peeters

Karel Peeters en zijn echtgenote Christiane richtten hun bedrijf in 1970 op te Baasrode. Aanvankelijk als bakkerij, die rond 1980 uitgroeide tot één van de vijf grootste van België, met een productie van 9000 broden per nacht. Er werd geleverd aan koude bakkers, ziekenhuizen en rusthuizen. In die periode werden de eerste tekenen van een drastische afname van het broodverbruik duidelijk

 

In '83 werd eveneens een aparte afdeling opgericht voor de aanmaak van chocoladeproducten, met als doel de productie van speciale, exclusieve en kwalitatief hoogstaande producten. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van de fijnste natuurlijke ingrediënten, alle chocoladeproducten zijn handgemaakt waarbij trouw gebleven wordt aan de traditionele methoden. Terwijl de bakkerij in omzet daalde, steeg de omzet van de chocolade afdeling voortdurend.

 

In 1992 werd vanuit Harrods in Londen aan Karel de vraag gesteld om een totaal nieuw pralinenassortiment te ontwikkelen onder de naam Harrods. Dit was de aanzet tot een enorme groei te Londen.

 

Op 22 mei '96 legde een fatale brand het bedrijf in as. Amper 10 dagen na de brand werd een noodproductie opgericht die de continuïteit moest verzekeren. Ondertussen gebeurde de wederopbouw, maar alleen in functie van chocoladeproducten. Reeds in augustus van datzelfde jaar werden de nieuwe werkplaatsen in gebruik genomen.

 

Chantelly

Vandaag de dag stelt Chantelly een 10-tal chocoladebewerkers te werk die hoofdzakelijk gerekruteerd worden aan de vermaarde Antwerpse chocolade Academie. Ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan werd een reuzepaling in chocolade gemaakt met een gewicht van 920 kg. Goed voor een plaatsje in het Guinness Book of Records als grootste praline ter wereld.